Vuoden 2021 alussa tuli voimaan energiayhteisölaki, jonka ansiosta taloyhtiön asukkaat pystyvät nykyisin käyttämään talonsa tuottamaa aurinkoenergiaa omaan sähkönkulutukseensa. Sitä ennen taloyhtiöt pystyivät käyttämään tuottamaansa aurinkoenergiaa ainoastaan yhtiön yhteiseen sähkönkulutukseen.
Koska taloyhtiöiden oma sähkönkulutus oli pientä, koko tuotantoa ei saatu esimerkiksi aurinkoisina kesäpäivinä käytettyä – etenkin, kun sähköä kuluu muutenkin silloin vähiten. Aurinkosähkön tuottaminen on kuitenkin taloyhtiöille kannattavaa ainoastaan, jos se pystytään kuluttamaan itse.
Tällä hetkellä palvelun saatavuus on vielä riippunut sähköyhtiöstä, mutta vuoden 2023 alusta se muuttuu pakolliseksi. Sitä varten kantaverkkoyhtiö Fingrid rakentaa niin sanotun datahubin, joka laskee tuotanto- ja kulutustiedot automaattisesti sekä hyvittää ne. Sähköä taloyhtiössä tuottavaan ja paneelit hankkivaan energiayhteisöön voivat liittyä kaikki asukkaat tai vain osa heistä. Yhteisö voi myös päättää itse hyvitysten jakotavan.
Aurinkosähkön myyminen verkkoon on myös mahdollista. Sen kannattavuutta on heikentänyt se, että siitä maksetaan veroton pörssihinta, josta vähennetään sähköyhtiön mahdollinen marginaali. Ostosähköstä sen sijaan maksetaan siirtohinta ja vero, joten ostettu sähkö maksaa enemmän kuin itse tuotettu.
Tämäkin muuttuu ensi vuoden alussa niin sanotun tuntinetotuksen myötä. Asiakkaalta laskutetaan tai hänelle hyvitetään silloin tunnin aikana käytetyn ja tuotetun sähkömäärän erotus. Osa sähköyhtiöistä on jo siirtynyt tuntinetotukseen. Tasejaksoa lyhennetään vuoden 2023 aikana tunnista 15 minuuttiin.