Ennätyspotti avustuksia tarjolla

Taloyhtiöiden korjaushankkeisiin on nyt tarjolla ennätysmäärä valtion tukia ja avustuksia. Uusin avustuksistaon tarkoitettu matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymistä varten.

Toimenpide mahdollistaa sen, että hukkalämpöjä, aurinkoenergialla tuotettua lämpöä ja maalämpöä voi hyödyntää tehokkaammin.

”Tämä avustus tuli haettavaksi lokakuun 2022 aikana”, asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran ryhmäpäällikkö Sami Turunen kertoo.

Myös energia-avustusta kannattaa Turusen mukaan hakea edelleen asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin, vaikka energiakriisi on aiheuttanut hakemustulvan, minkä takia nykyinen määräraha tuli jo jokunen kuukausi sitten varatuksi.

”Vuodelle 2023 odotetaan kuitenkin noin 70 miljoonan edestä uutta määrärahaa, joka on tarkoitettu yhteisesti sekä energia-avustusta että matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymisen avustusta varten.”

Turunen muistuttaa, että korjaustoimenpiteitä ei pidä aloittaa ennen kuin hakemus on vireillä. Lisäksi kannattaa perehtyä hakemusta koskeviin ohjeisiin; esimerkiksi energia-avustuksen saaminen edellyttää yleensä useita energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Tarjolla on paljon muitakin avustuksia, joihin kannattaa perehtyä.

Lisätietoja: Ara.fi.